Menu

Actueel

Het laatste nieuws

E.A.S. Benelux BV wordt Resatec BV

Resatec, de Belgische installateur van intelligente retail managementsystemen, heeft de handelsactiviteiten van E.A.S. Benelux BV overgenomen. EAS-Resatec wordt zo een van de belangrijkste spelers in de Benelux in winkeldiefstalbeveiliging, slimme klantentellers, camerabeveiliging en RFID-oplossingen voor retail. Ook voor u houdt deze overname heel wat voordelen in.

E.A.S. Benelux beveiligt winkel Dyanne in Hilversum

E.A.S. Benelux beveiligt winkel Dyanne in Hilversum.

Deze winkel is een pilot store van Dyanne Beekman, bekend van Looking Good (RTL 4) en Passion for Fashion (Net 5).

E.A.S. Benelux heeft de winkel uitgerust met een compleet concept van winkeldiefstalpoortjes, online klantentelling en camera’s.

Twee jaar cel voor beruchte Roemeense winkeldief.

Een 35-jarige Roemeen is donderdag veroordeeld tot twee jaar celstraf voor grootschalige diefstal uit onder meer kleding- en doe-het-zelfzaken tussen juli en november vorig jaar.

De man stal onder meer kranen, lampen en douchekoppen en verschillende kledingstukken. Bedrijven door het hele land waren daar de dupe van.

Volgens de rechtbank waren de diefstallen ”niet alleen grootschalig, maar zeer goed georganiseerd en welhaast bedrijfsmatig uitgevoerd”. Handlangers leidden winkelmedewerkers af, waarna de dieven hun slag konden slaan.

Vooraf verkenden ze de winkels, ze gebruikten geprepareerde tassen en droegen telefoons met oordopjes om contact met elkaar te houden. De buit werd niet meteen verkocht, maar ging naar Roemenië.

De golf diefstallen begon op 23 juli, toen de man kranen en douchekoppen wegnam bij een Praxis en een Gamma in Gorinchem. Een dag later sloeg hij toe bij doe-het-zelfzaken in Kampen, Emmeloord, Lelystad en Dronten.

De dagen erna stal hij diverse kledingstukken en schoenen in Etten-Leur en Alphen aan den Rijn. Eind oktober was de man actief in Lelystad. Tussen 3 en 9 november stal hij spullen uit doe-het-zelfzaken in Cruquius, Beverwijk, Gorinchem, Waalwijk, Boxtel, IJsselstein, Zeist en Lelystad.

Aan het eind van die maand waren twee warenhuizen in Alphen aan den Rijn het slachtoffer.

De man krijgt een hoge straf voor de diefstallen, omdat hij volgens de rechtbank een leider was.

E.A.S. Benelux heeft voor u de oplossing wanneer er een vermoeden bestaat dat er bij u wordt gestolen met geprepareerde tassen!

Bron. Nu.nl

CCTV zomeraanbieding

prijs Professioneel IP camera pakket
In FullHD kwaliteit!

Full HD IP camerasysteem inclusief:

  • 1 x NVR 4-kanaals IP recorder
  • 4 x IP Dome camera
  • 4 x 20m kabel, incl. aansluitcomponenten
  • 1 jaar garantie

product

Dit IP camerasysteem genereert 6 tot 10x scherpere beelden dan een analoge cameraset.

Het systeem is te beheren en te bekijken via PC, smartphone en tablet (iOS en Android).

Deze set is tegen meerprijs uit te breiden met bijv. extra binnen- of monitorbuitencamera’s of een confrontatiemonitor.

In een persoonlijk adviesgesprek willen wij u graag nader informeren omtrent de mogelijkheden van het systeem, de juiste cameraposities en onze speciale installatie tarieven.

 

Neem nu contact met ons op. Deze actie is geldig tot 31 augustus of zolang de voorraad strekt

In 2014 ruim 42.000 aangiftes van winkeldiefstallen.

De aanpak van winkeldiefstal moet meer prioriteit krijgen. Dat stelt Detailhandel Nederland.

Hoewel de criminaliteit in ons land afneemt, blijft het aantal winkeldiefstallen nagenoeg gelijk. In 2014 werden er ruim 42 duizend aangiftes geregistreerd. Een groot probleem, aangezien het daadwerkelijke aantal vele malen hoger ligt, aldus de winkeliersorganisatie.

Detailhandel Nederland wil dan ook dat de aanpak van winkeldiefstal meer prioriteit krijgt. Ondanks de initiatieven om het doen van aangifte makkelijker te maken, merkt de winkelier daar nog weinig van, zegt secretaris winkelcriminaliteit Bert van Steeg. “We willen dat diefstal serieus genomen wordt, en dat er plannen komen om het te voorkomen en de daders aan te pakken. Anders zal een aantal winkeliers hun zaak moeten sluiten”, voorspelt hij in De Telegraaf.

Omdat winkelcriminaliteit geen prioriteit krijgt, doen veel ondernemers geen aangifte. De inzet van politie en justitie in het opsporen en vervolgen van daders is noodzakelijk, vindt Detailhandel Nederland. Het start daarom met een project om de aanpak van winkeldiefstal te versterken. Zo worden onder meer de kosten verlaagd van de regeling waarmee de winkelier direct 181 euro kan vorderen op de winkeldief. “Iedere winkeldiefstal moet worden bestraft en de compensatie voor de winkelier moet zo hoog mogelijk zijn”. aldus Van Steeg. Uit cijfers van de organisatie blijkt dat dit project Afrekenen met winkeldieven zorgt dat claims sneller op de daders worden verhaald. In 2014 werd bijna 65 procent van de claims direct aan de retailer betaald, aldus Detailhandel Nederland.

Bron: Retailnews/de Telegraaf

Vier generaties vrouwen plegen winkeldiefstal in Breda.

Een oma, moeder, dochter en kleindochter zijn betrapt bij een winkeldiefstal aan de Moerwijk in Breda.

Dat meldt de politie.

De vrouwen (82,52, 23 en onbekende leeftijd) probeerden donderdagmiddag spullen te stelen in een huishoud- en kadowinkel aan de Moerdijk in Breda. Een beveiliger betrapte het viertal. Waarna de verdachten met de auto probeerden te vluchten.

Daarbij reed vermoedelijk de 23-jarige vrouw de beveiliger aan en ging het viertal ervandoor.

Doordat het kenteken bekend was bij de politie, konden agenten de bestuurder en de auto terugvinden. De moeder en dochter zijn daarbij aangehouden.

De twee verdachten zitten vast op verdenking van diefstal en poging tot doodslag.

De beveiliger hield er een pijnlijke knie aan over.

Bron: NU.NL

Aantal winkeldiefstallen onverminderd hoog!

De misdaadcijfers laten op veel fronten een sterke daling zien, maar dat geldt niet voor winkeldiefstallen. Nog altijd wordt jaarlijks voor honderden miljoenen euro’s uit winkels gestolen.

Dat stelt Detailhandel Nederland. De brancheorganisatie wil dat de aanpak van winkelcriminaliteit meer prioriteit krijgt van politie en justitie.

Uit onlangs gepubliceerde CBS-cijfers blijkt dat het aantal aangiften van winkeldiefstallen, ruim 42.000, vorig jaar nauwelijks is afgenomen.

”De winkelier profiteert helaas niet van de dalende misdaadcijfers. Het aantal keren dat een winkeldiefstal werd geregistreerd, is nauwelijks gedaald. En dit zijn slechts de gevallen waar aangifte van is gedaan. Het werkelijke aantal ligt vele malen hoger”, zegt secretaris winkelcriminaliteit Bert van Steeg van Detailhandel Nederland.

Bron NU.NL

In januari 2015 steeg de omzet van de detailhandel.

Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag.

Daarmee houdt de detailhandel de groei vast die in 2014 is ingezet. De verkopen groeiden afgelopen januari wederom, dit terwijl de prijzen iets harder daalden dan in de voorgaande maanden.

Zowel winkels in voedings- en genotmiddelen als non-foodwinkels zagen hun omzet en verkopen stijgen.

Supermarkten

Vooral winkels in voedings- en genotmiddelen zagen in januari de omzet en het volume toenemen. Klanten gaven in deze branche bijna 3 procent meer uit, de verkopen stegen nog iets sterker. De groei is volledig te danken aan supermarkten meldt het CBS.

Ook winkels in consumentenelektronica, winkels in woninginrichtingartikelen en drogisterijen deden het beter dan een jaar terug.

De omzet van doe-het-zelfzaken, winkels in huishoudelijke artikelen, kledingwinkels en vooral textielsupermarkten kwam wel lager uit dan in januari vorig jaar.

Bron. Nu.nl

Winkelverkopen groeien na vijf jaar krimp.

Na vijf jaar krimp is de omzet in de detailhandel weer gestegen. Dat blijkt uit cijfers van het CBS maandagochtend 16 februari 2015.

De omzet nam, na twee jaren met een omzetdaling, met 0,5 procent toe. Vooral het vierde kwartaal, met in december een omzetstijging van bijna 3 procent, droeg hieraan bij.

Herstel non-foodwinkels

Vooral non-foodwinkels lieten in 2014 een herstel zien. Het volume groeide in deze branche voor het eerst in zes jaar.

De omzet kwam op ongeveer hetzelfde niveau uit als een jaar eerder. Met name het laatste kwartaal van het jaar droeg bij aan de verbetering, met in december een omzetstijging van 2,5 procent.Vooral winkels in consumentenelektronica, doe-het-zelfzaken en drogisterijen kenden weer een groei. De omzet in winkels in woninginrichtingartikelen was door een groter volume en een opleving in het tweede halfjaar bijna net zo hoog als een jaar eerder.

Kleding verliest minder

Winkels in huishoudelijke artikelen, bovenkledingwinkels en textielsupermarkten verloren nog wel omzet, maar de daling was kleiner dan in voorgaande jaren.

Ook winkels in voedings- en genotmiddelen lieten in 2014 een omslag zien. Na drie jaren van krimp groeide in 2014 het volume met 1,3 procent.

Postorderbedrijven en internetwinkels realiseerden bijna 10 procent meer omzet dan in 2013.  In december was de omzet zelfs 15 procent hoger dan in de laatste maand van 2013.

Bron: Telegraaf

SUPER BEVEILIGINGSLABEL AKTIE

U heeft nu de mogelijkheid, zolang de voorraad strekt, om uw beveiligingslabels voor aan de kleding tegen zeer gunstige voorwaarden aan te kopen.

E.A.S. Benelux heeft namelijk verschillende soorten en type gebruikte beveiligingslabels op voorraad die er uit zien als nieuw. Aankoopprijs voor 1.000 stuks is € 150,00 excl. b.t.w. en verzendkosten.

Bel ons vandaag nog op 040-2558737

Actieve retailers zijn winnaars!

Actieve winkeliers doen van alles maar wie zich echt retailkoning wil noemen, moet verder kijken en handelen dan de eigen toko. Maar hoe bereik je je klanten buiten je winkel om? Een aantal winnende voorbeelden.

Actieve winkeliers trekken er op uit, kijken rond en verdiepen zich in nieuwe ontwikkelingen en collecties. Ze investeren in goed personeel, unieke etalages en zijn actief op diverse social media. Maar het zijn de ondernemers die verder kijken en handelen dan hun eigen toko die zich retailkoning kunnen noemen. Hoe? Ik zal je een aantal winnende voorbeelden geven.
Service aan huis
Bijna elke retailer heeft tegenwoordig een webshop. De meeste vragen verzendkosten, sommige niet. Maar de winnaar brengt een bestelling gewoon naar de klant thuis. Dan wordt het pas echt persoonlijk en uniek.
Moet je je voorstellen:  je bestelt ’s ochtend een jeans en ’s avonds na het eten wordt er bij je aangebeld en staat de eigenaar (of een van de personeelsleden) bij je aan de deur. Je past de jeans in je eigen omgeving, waar jij je prettig voelt en als je wilt, kun je nog advies vragen ook aan de retailer.
Eventueel kijkt de retailer met je mee in je kast om te checken welke combi nou echt de beste match is met je jeans. En de echte winnaars nemen nog wat extra items mee om te showen. Wedden dat je meer verkoopt?
Bellen is verkopen
Elke retailer heeft zo zijn eigen vaste klanten. Klanten die met regelmaat langskomen en die regelmatig een bakkie meedrinken aan het begin of aan het einde van de dag. Dit zijn de momenten waarop je aan goede klantenbinding kan doen. Maar de winnaars gaan veel verder, die bellen de vaste klanten.
Hoe en wanneer? Bij binnenkomst van nieuwe items wordt er in het klantenbestand gekeken voor wie welke item is ‘ingekocht’ en bij welke klant het item past. Elke werknemer heeft zijn eigen relaties welke hiervoor benaderd kunnen worden. Wacht dus niet totdat de klant in je winkel komt, maar bel, mail of WhatsApp deze actief.
Maak een simpele foto met de items bij elkaar gefotografeerd in collage vorm. Zeker weten dat de klant dit erg waardeert en binnen een aantal dagen bij je in de winkel staat. Succes gegarandeerd.
Adviseren is het nieuwe verkopen
Het echte harde verkopen is niet meer van deze tijd. De klant weet dikwijls precies wat ze willen en ook wat er te halen valt. Ze zijn goed geïnformeerd. Soms zelfs beter dan de retailer. Maar vaak weet de klant niet goed wat het beste bij ze past qua kleur of silhouet. De winnaars spelen hier goed op in door elk seizoen voor elke vast klant een beeld bij elkaar te stylen.
Presenteer de sets op een klantenavond of nodig de klant uit na sluitingstijd als het rustig is in de winkel. En je bent helemaal de ultieme winnaar als je met de perfecte sets voor de klant bij hun thuis komt. Ga dus niet verkopen, maar denk mee en adviseer. Adviseren is het nieuwe verkopen.
Natuurlijk zijn er veel meer manieren om een winnaar te zijn of te worden. Maar het gaat er om dat je actief naar je klanten handelt en niet enkel passief in je winkel wacht tot de klant naar je toe komt. Service is key en dat zal alleen maar belangrijker worden. Dus wacht niet op je klanten, maar zoek ze op.

Bron: Textilia.nl

Bel mij terug

Uw naam *

Uw email *

Uw GSM nummer *